Startsida Raka Rör: Rostfria Avgassystem

Presentation av Raka Rör

Historik

Nuvarande ägaren Lars Thuresson var med om att starta Raka Rör 1982. Företaget kom till som en följd av att riksdagen sade nej till en riksdagsmotion om införande av garantibestämmelser på bilars avgassystem. Lars Thuresson som är jurist hade gjort en grundlig utredning och utformat ett lagförslag som fick ett mycket starkt stöd av den juridiska expertisen vid Lunds universitet.

Åtta professorer vid den juridiska institutionen med Jan Evers i spetsen gav skriftligen sitt fulla stöd. Bland de politiker som öppet stödde förslaget bör nämnas Inger Lindqvist (m), Hugo Hegeland (m), Kerstin Ekman (fp), Rune Thorwald (c) och Eva Selin (c).

Kerstin Ekman och Rune Thorwald lämnade gemensamt in riksdagsmotionen. Motionen föll och socialdemokraterna motiverade avslaget med att ett genomförande av förslaget skulle skapa arbetslöshet bland de smålänningar som då tillverkade konventionella avgassystem.

Lars Thuresson blev mycket upprörd över att Sverige styrdes av politiker med så små kunskaper i nationalekonomi och beslöt att starta Raka Rör för att kommersiellt få bilägarna att satsa på ett såväl ekonomiskt som miljömässigt bättre alternativ. Konsekvensen av socialdemokraternas resonemang blir att man borde uppmana svensk industri att tillverka sämre bilar, dammsugare, telefoner m.m. för att skapa fler jobb. Vem tror på det?

Om företaget

Verksamheten består främst av införskaffande, marknadsföring och försäljning av rostfria avgassystem. Raka Rör är inte beroende av en enda leverantör utan lägger ut produktionen på flera olika leverantörer både från Sverige och utlandet och kan därmed välja den som erbjuder bästa produkt till lägsta pris.

Raka Rör lägger huvudsakligen ut tillverkningen på några mindre tillverkare som enbart tillverkar rostfria avgassystem för Raka Rörs räkning. Konceptet har varit lyckosamt. Hög kvalitet har gått att kombinera med oslagbart låga priser. Hade inte kvaliteten varit så bra, då hade det inte gått att hålla dessa låga priser, eftersom reklamationer blir dyrbara om de inträffar.


Raka Rör strävar inte bara till att kunna erbjuda kunden lägsta priset utan också till att kunna erbjuda absolut bästa produkten. Till skillnad från många andra leverantörer av rostfria avgassystem så använder vi det dyrare och bättre rostfria materialet 18/8 (SS2333) även i rören trots att det påverkar våra inköpspriser med ungefär 25% uppåt.

Vill du veta mera?

Du är mycket välkommen med dina frågor till oss på Raka Rör T.031-87 63 00.

Vi som svarar i telefonen på Raka Rör heter

Lars, Ulf, och Tommy

 

Raka Rör samarbetar nära med A-Alt -Avgassystem och du kan få produkter samskickade ifrån oss men glöm ej att nämna detta för båda företagen vid beställning! Raka Rör och A-Alt-Avgassystem erbjuder också följande produkter (se under respektive rubrik).

Raka Rör
A-Alt-Avgassystem Tel. 031-27 25 25
Rostfria slangklämmor

 

Nu också rostfria räcken och glasräcken till låga priser!

Bild nyhet glasräcken och rostfria räcken

Startsida Raka Rör rostfria avgassystem