DÄRFöR FUNGERAR RAKA RöR "SPECIAL"
BäTTRE ÄN EN FULLFLÖDESDÄMPARE!

Länk till startsidan Rostfria avgassystem

En normal sportljuddämpare är uppbyggd enligt fullflödesprincipen. Det vill säga att röret går, rakt igenom dämparen, den kortaste vägen.

I vår Raka Rör "Special" effektbooster så går avgaserna runt innehållet i en skruvformad rörelse och åstadkommer därmed ett sug, som drar med sig avgaserna från motorn. Principen är således densamma som när du skakar om en ölflaska, för att kunna tömma den på kortast möjliga tid och som när du rör om i vasken för att tömma ut vattnet så fort som möjligt.

En expert på Chalmers Tekniska Högskola menar, att dämparen på något sätt orsakar en bättre förbränning, för i annat fall skulle inte turbotrycket sjunka när man monterar den. Vi undrar om detta i sin tur kan förklara de rapporter vi fått, att avgasvärdena varit oförändrade, trots att man ersatt katalysatorn med vår effektbooster. Såväl TS-Motorsport i åstorp som Uni-car i Kungälv har meddelat oss detta.

OBS! Man skall vara medveten om att det är mycket dryga böter på att ta bort katalysatorn på en bil som är såld med katalysator åtminstone på bilar årsmodell 1989 och senare.

En del undersökningar återstår för att få ett vetenskapligt svar på effektboosterns hela funktion men det viktiga för oss är att den fungerar.

Rostfritt-Avgassystem-SAAB-9-3